Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betonstorten.be
banner image

Een terras in gepolierd beton

Allicht denkt u bij beton niet gelijk aan fraaie afwerking. In de hoofden van de meeste mensen blijft beton toch een ruw, grauw en niet zelden lelijk bouwmateriaal. Niet iets dat u graag aan het licht brengt. Liever kiest u voor een mooie afwerking met tegels of zelfs grind voor uw terras. Nochtans is gepolierd beton bij uitstek geschikt voor een goede terrasafwerking.

Vraag hier gratis offertes aan bij professionele aannemers uit jouw regio.

 

Opbouw van een betonnen terras

Een terras in gepolierd beton houdt in dat er een gietvloer van afgewerkt beton wordt aangebracht. Dit is niet het traditionele beton dat u kent van grote bouwsels en ruwe constructies. Gepolierd beton is speciaal beton dat prettig aanvoelt en er ook prettig uitziet. Het geeft een uitstraling aan uw terras gelijk aan die van tal van meer traditionele plaveisels. Die plaveisels kennen echter vaak niet de vele voordelen die een betonterras biedt.

 

Voordelen

Er zitten vele voordelen aan een terrasafwerking met gepolierd beton. Deze is allereerst zeer onderhoudsvriendelijk. De oppervlakte is eenvoudig te reinigen en een bezem neemt alles mee. Ook is het gepolierde terras zeer goed bestand tegen wisselende temperaturen. Met name vrieskou kan andere terrasafwerkingen beschadigen. Met onkruid en hinderlijke wortelgroei heeft u nooit meer te maken. Als u last heeft van veel terugkerend onkruid of een tuin heeft met veel bomen en grote struiken, dan is een terras van gepolierd beton ideaal.

 

Nadelen

Hoewel een terras van gepolierd beton niet veel hoeft te kosten, zal de prijs vaak iets hoger uitvallen dan die van de meeste andere terrasafwerkingen. De prijs per m2 is erg afhankelijk van het oppervlakte en de grond waarop het gepolierde beton dient te worden aangebracht. Hier staat overigens tegenover dan een gegoten terras veel minder onderhoud vereist.

 

terras gepolierde beton

Toepassingen

Gepolierd beton wordt niet enkel gebruikt voor de afwerking van een betonnen terras. De voordelige eigenschappen waarvan u er enkelen hierboven heeft kunnen lezen, maken dat het een populaire afwerkingsvorm is voor tal van toepassingen. Ook binnenshuis wordt gepolierd beton steeds vaker toegepast. Als vloer, trap of keukenblad bijvoorbeeld. Daar kunt u zich nu allicht weinig bij voorstellen, maar realiseert u zich dat het materiaal gemengd kan worden met kleurstof en dat het in allerlei vormen en patronen kan worden aangebracht. Het is dus goed mogelijk om tal van bestaande afwerkingsvormen te simuleren met gepolierd beton. Dan heeft u alle voordelen van gepolierd beton en de uitstraling van een andere afwerkingsvorm. Het is overigens zeer goed mogelijk om een betonvloer van binnen naar buiten te laten doorlopen. Dat creëert een fantastisch open gevoel, waarbij u het idee krijgt dat buiten naadloos overgaat in binnen.

 

Prijs gepolierde betonterras

Een terras van gepolierd beton zal doorgaans iets duurder uitvallen dan de meeste andere plaveisels. Dat heeft u reeds kunnen lezen. Echter voor toepassingen binnen is het juist een zeer betaalbaar alternatief voor tal van kwalitatief inferieure vloeren. Het loont hoe dan ook om een offerte aan te vragen en eens wat prijzen te vergelijken. U zult nog versteld staan.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in je buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers