Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betonstorten.be
banner image

Beton U-profiel: uitvoeringen & toepassingen

Met betonnen U-profielen maak je van jouw tuin een echt paradijs. Het gaat om prefab betonprofielen die beschikbaar zijn in allerlei maten en afwerkingen. Buitenshuis kan je ze gebruiken voor stoelen, tafels, buitenkeukens, … Hoe creatiever je bent, hoe meer er mogelijk is! Lees hier meer over de meest gangbare toepassingen van beton in een U-profiel, de uitvoeringen en de gemiddelde prijzen.

Ga snel naar:
Voordelen van betonnen U-profielen
Mogelijke uitvoeringen
Beton U-profiel: prijs
Veelgestelde vragen [FAQ]
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Hoe U-profielen in beton gebruiken?

U-profielen in beton zijn erg veelzijdig en je kan ze op vele manieren gebruiken in je tuin. Waar je L-profielen inzet voor verhogingen, afbakeningen, keerwanden, … zijn U-profielen vooral populair voor tuindecoratie. Zo zijn ze bijvoorbeeld ideaal voor…

 • Stoelen & tafels: wil je een fijne zithoek maken in je tuin waar je bijna geen omkijken naar hebt? Dan kan je U-profiel betonplaten gebruiken om meerdere stoelen en een bijbehorende tafel te maken. Deze ogen erg robuust en zijn ook erg duurzaam. Zo hoef je ze bijvoorbeeld niet in de schuur te zetten als het een keer regent of sneeuwt.
 • Buitenkeukens: met een betonnen buitenkeuken heb je de vrijheid om op zomerse dagen heerlijk buiten te koken. Dit soort keukens zijn ideaal als je graag barbecuet, maar er is nog veel meer mogelijk. Zo kan je zo’n betonnen constructie voorzien van een watertoevoer of zelfs elektriciteit en gas als je dat zou willen. Je buitenkeuken doet dan niet onder voor wat je binnen al hebt staan!
 • Opslag: aan opslag heb je nooit genoeg. Betonnen U-profielen zijn dan ook populair om complete opslagkasten van te maken, bv. voor je brandhout of bepaalde keukenvoorzieningen.
 • Plantenbakken & bloempotten: stevige constructies voor je planten en bloemen zijn fijn om meerdere redenen. Zo zijn bloempotten en plantenbakken niet alleen mooi, maar zorg je ook dat het groen alleen binnen bepaalde grenzen groeit.

Meer weten over betonnen U-profielen en hoe je die voor je tuin gebruikt? Een betonspecialist vertelt je hier graag meer over. Ontvang meerdere offertes van experts in je buurt.

beton u profiel

 

Voordelen van betonnen U-profielen

Beton in een U-profiel is erg populair, en niet zonder reden. Zo geniet je van een breed scala aan voordelen met dit soort constructies. Een kort overzicht:

 

 • Stoere uitstraling: beton heeft vaak een donkere, robuuste uitstraling en past in vrijwel elke soort tuin. Van moderne tot de meest traditionele of romantische tuinen: betonnen U-profielen komen eigenlijk overal goed tot hun recht.
 • Lange levensduur: wil je tuindecoratie die het hele jaar buiten kan staan, met zo weinig mogelijk onderhoud? Dan is het beste materiaal eigenlijk altijd beton. Zo geniet je van een lange levensduur en een duurzaam materiaal dat je nauwelijks moet reinigen.
 • Vele toepassingen: U-profiel betonplaten zijn veelzijdig inzetbaar, onder meer door de gemakkelijke plaatsing. Het komt neer op simpel stapelwerk en een creatieve geest. Daarnaast zijn ze beschikbaar in uiteenlopende afmetingen en zijn er zelfs bepaalde hoekprofielen waarvoor je kan kiezen. De mogelijke toepassingen zijn dus zo goed als eindeloos.
 • Makkelijk aan te passen: beton heeft van nature vaak een donkere, grijze kleur. Maar dit kan je later nog op meerdere manieren aanpassen voor een unieke uitstraling. Denk aan een afwerking met mozaïek, betonverf, …

 

Mogelijke uitvoeringen van beton U-profielen

Interesse in betonnen U-profielen voor je tuin? Dan heb je de keuze uit meerdere uitvoeringen. De belangrijkste factoren op een rij:

 

1. Afmetingen

Doorgaans bestaat er een onderscheid tussen kleinere, gemiddelde en grote U-profiel betonelementen. Deze hebben dan bij de meeste leveranciers de volgende afmetingen (lengte x breedte x hoogte):

 • Kleine U-profielen: 15 cm x 20 cm x 30 cm
 • Gemiddelde U-profielen: 30 cm x 30 cm x 40 cm
 • Grote U-profielen: 40 cm x 40 cm x 50 cm

 

2. Kleuren

Betonnen elementen zijn altijd grijs van kleur of wat donkerder antraciet. Daarnaast zijn de betonplaten bij bepaalde leveranciers ook te verkrijgen in het zwart of bruin. Het fijne is in ieder geval dat deze stukken prefab beton tegen wisselende weersinvloeden kunnen en je de gekozen kleur met weinig onderhoud behoudt.

 

3. Vormgeving

Qua opbouw kan je alle kanten op met betonplaten. Zo zijn er standaard U-profielen in verschillende maten en zijn er zelfs bepaalde hoekprofielen om in je beoogde constructie te verwerken. Perfect dus als je jouw creativiteit de vrije loop wil laten!

 

4. Afwerking

Qua afwerkingen kan je kiezen voor mozaïek, betonverf, …, maar de deklaag is ook aan te passen voor een gebezemde, gerolde of gepolijste look. Wil je nog meer weten over je opties? Dan ben je bij een betonspecialist aan het juiste adres.

 

TIP: een betonspecialist helpt je verder!

Voor al je vragen over beton U-profielen kan je bij een specialist terecht. Denk aan de ideale afmetingen voor jouw betonconstructie, hoe je deze best plaatst, … Daarnaast is het stapelen van deze elementen zwaar werk en is de hulp van zo’n expert altijd mooi meegenomen.

CONCLUSIE: voor betonwerken in je tuin schakel je best een betonspecialist in. Zo ben je zeker van een mooi eindresultaat. Kom in contact met meerdere experts.

 

Beton U-profiel: prijs

De gemiddelde kostprijs voor U-profiel betonelementen is afhankelijk van de kwaliteit, de leverancier, maar vooral van de afmetingen (in cm). Hieronder enkele richtprijzen op een rij:

  • Beton U-profiel van 15 x 20 x 30: gemiddeld € 10 per stuk (incl. btw)
  • Beton U-profiel van 30 x 30 x 40: gemiddeld € 20 per stuk (incl. btw)
  • Beton U-profiel van 40 x 40 x 50: gemiddeld € 25 per stuk (incl. btw)
  • Beton U-hoekprofiel van 40 x 40 x 50: gemiddeld € 95 per stuk (incl. btw)

LET OP: het gaat hier enkel om richtprijzen. Zo variëren de prijzen flink per betonspecialist, maar kan het ook zijn dat je elementen met afwijkende afmetingen tegenkomt. Op zoek naar een exacte prijs op maat van jouw project? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

beton buitenkeuken u profiel

 

Veelgestelde vragen [FAQ]

Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak en heb je nog vragen? Dan is een betonspecialist degene die je nodig hebt. Hieronder beantwoorden we alvast enkele vragen: • Hoeveel weegt een betonnen U-profiel?
  Dit is vooral afhankelijk van de afmetingen. Kleinere u-profielen wegen gemiddeld 14 kg, maar doorsnee profielen gaan al gauw richting 40 kg. Kies je voor een grotere variant? Reken dan op ruim 80 kg. De plaatsing van betonnen u-profielen is niet zo ingewikkeld, maar het blijft toch verstandig om de constructies met meerdere mensen op te bouwen. Vele handen maken licht werk!


 • Welke merken zijn er?
  Een aantal goede voorbeelden zijn Excluton, Gardenlux, Kijlstra, … Maar er zijn er zeker nog meer. Voor een compleet overzicht van de mogelijke merken en wat je het best kiest, schakel je een betonspecialist in. Zo heb je snel een antwoord op al je vragen.


 • Wat zijn de alternatieven voor beton U-profielen?
  Ben je op zoek naar iets anders om je tuin mee aan te kleden? Dan kiezen de meesten al snel voor kunststof of houten constructies. Dit zijn prima alternatieven voor beton, maar deze materialen zijn wat minder duurzaam en hebben een kortere levensduur. Bij slecht weer zal je dus voor beschutting moeten zorgen als je voorzichtig om wil gaan met je stoelen, tafels, …

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen