Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betonstorten.be
banner image

Betonboringen

Zowel bij een nieuwbouw als een renovatie is het vaak nodig om te boren in beton. Denk maar aan het plaatsen van leidingen voor sanitair of buizen voor ventilatie. Hoeveel kosten zulke betonboringen? Wat zijn de verschillende mogelijkheden? En waarom kies je best voor een professionele betonboorder? Ontdek het in dit artikel!

Ga snel naar: mogelijkhedenvoordelen betonboorderprijsplanningbetonboorder zoeken

 

Waarom betonboren?

Ben je aan het (ver)bouwen? Dan kan je niet om betonboringen heen. Die gaten in het beton zijn onder meer nodig voor…

 • Ventilatie en airco: ronde gaten voor de buizen, openingen voor ventilatieroosters, …
 • Sanitair: afvoer van nieuw toilet of bad, sanitaire leidingen, …
 • Verlichting: inbouwspots, vloerspots, …
 • Elektriciteit: leidingen en bekabeling naar andere kamer of verdieping
 • Verwarming: leidingen voor centrale verwarming, rookgasafvoer voor nieuwe kachel of haard
 • Riolering: aansluitingen op het rioleringsnet

TIP: of je nu een particulier of ondernemer bent, een vakman kan je gericht adviseren over betonboringen op maat van jouw project. Ontvang gratis offertes van betonboorders actief in jouw buurt via onze offertepagina.

 

Welke mogelijkheden bij betonboringen?

Er bestaat een brede waaier aan mogelijkheden voor betonboringen. Zo kunnen betonboorders de gaten boren met verschillende…

 1. Boordieptes: het is mogelijk om gaten te boren tot wel 15 m diep, afhankelijk van het type werkzaamheden.
 2. Boordiameters: de diameters van de boren kunnen variëren van 10 mm tot 1200 mm.
 3. Soorten boren: om door gewapend beton te boren is bv. een diamantboor nodig. De boren kunnen elektrisch of hydraulisch aangedreven zijn.
 4. Richtingen: verticaal, horizontaal of diagonaal (onder verschillende hoeken), van boven naar onder of van onder naar boven, …

Belangrijk: betonboren gebeurt niet alleen in (gewapend) beton. Betonboorders kunnen ook boren in metselwerk, natuursteen, silicaatsteen, staal, asfalt, …

 

Voordelen professionele betonboorder

Betonboringen zijn ingrijpende en precieze werkzaamheden die veel ervaring vergen. Voor een correcte en vakkundige uitvoering doe je dus best een beroep op een professionele betonboorder. Zo ben je helemaal zeker van:

 • Juist materiaal: betonboorders gebruiken hoogwaardige en kwaliteitsvolle betonboren met verschillende diameters, afgestemd op het type werkzaamheden.
 • Propere werken zonder schade: betonboorders beperken de mogelijke overlast zoveel mogelijk door het boorwater en stof op te vangen. Ze laten de werkplek dus netjes achter.
 • Precisie en snelheid: betonboorders boren tot op de millimeter nauwkeurig en zorgen voor een vlekkeloze afwerking. Dankzij hun technische vakkennis verlopen de betonboringen ook vlot.
 • Flexibiliteit: betonboorders kan je inschakelen voor zowel eenvoudige als complexe klussen. Bovendien schikken ze zich ook maximaal naar jouw planning.

 

Betonboorder vs. elektricien, loodgieter, …?

Moet je slechts 1 à 2 kleine gaten boren? Dan kan je elektricien, loodgieter, … dat voor zijn rekening nemen. Gaat het echter om meerdere of grotere gaten? Dan schakel je best een professionele betonboorder in. Niet alleen ben je zo zeker van een vlekkeloze uitvoering, het komt ook goedkoper uit. Ontvang gratis offertes van betonboorders in je buurt via onze offerteservice.

 

Betonboringen prijs

De prijzen van betonboringen zijn vooral afhankelijk van het aantal gaten, hun diameter en diepte. Enkele richtprijzen voor een standaard betonboring:

Te boren diameterPrijs per lopende cm diepte
(excl. btw, incl. arbeidskosten)
Tot 50 mm€ 0,75
100 mm€ 1,15
150 mm€ 1,50
200 mm € 2,00
250 mm€ 2,80

Voor zo’n standaard betonboring mag je dus gemiddeld rekenen op 20 tot 160 euro per betonboring, excl. btw en incl. arbeidskosten. Opgelet: betonboorders werken vaak met een minimumprijs per opdracht, bv. 125 euro.

Belangrijk: de bovenstaande richtprijzen zijn inclusief verplaatsing en slijtage van de diamantboor. De kosten kunnen wel oplopen door factoren als de opvang en afvoer van de boorkern en het boorwater, boren van onder naar boven (plafondboren), …

De prijzen kunnen ook verschillen van boorder tot boorder. Wil je snel en efficiënt prijzen vergelijken? Vraag dan offertes aan bij 2 à 3 betonboorders actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

betonboringen

Planning van betonboringen

Betonboringen vergen een goede planning. Daarom overleg je best met je betonboorder over:

 • Aantal betonboringen: zorg ervoor dat je geen betonboringen over het hoofd ziet en alle boringen in 1 keer laat uitvoeren. Zo vermijd je extra kosten.
 • Andere werkzaamheden: je vermijdt beter dat verschillende vakmannen elkaar voor de voeten lopen. Zorg er dus voor dat de betonboorder de tijd en ruimte heeft om de boringen uit te voeren.
 • Voorbereidingen voor het boren: bij een renovatie moet de betonboorder rekening houden met bestaande leidingen, elektriciteitskabels, … Dit kan hij nagaan met speciale apparatuur.
 • Overlast tijdens de boringen: gaat het om een gebouw waar mensen wonen of werken? Dan is het belangrijk om hen zo weinig mogelijk te storen door een goede timing en hen de nodige instructies mee te geven.

 

betonboren

Betonboorder zoeken in jouw regio?

Op zoek naar een professionele betonboorder actief in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Limburg, Vlaams-Brabant of Antwerpen? Buldit brengt je graag in contact met erkende vakmannen uit heel België. Je kan bij hen advies en prijzen op maat aanvragen via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen