Betonvloer plaatsen? prijzen vergelijken loont!

betonvloeren

Een betonvloer is niet alleen relatief goedkoop, het biedt ook tal van voordelen. Zo zijn betonvloeren perfect naadloos, zijn ze snel geplaatst, makkelijk te onderhouden en goedkoper dan andere vloerbedekkingen. Een gepolierde vloer uit beton wordt vaak geplaatst in industriegebouwen, moderne woningen en als terras.

Vergelijk nu makkelijk en snel prijzen via onderstaand formulier.

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een betonvloer is niet alleen bijzonder praktisch maar ook een streling voor het oog. Je kan zelf kiezen hoe donker hij moet zijn en door speciale technieken kunnen er ook texturen en patronen in het beton gebracht worden.

Belangrijke weetjes van gepolierd beton

Net zoals elk materiaal zal ook beton werken wanneer het in contact komt met warme en koude lucht. Om te voorkomen dat je vloer gaat scheuren of barsten vertoont worden daarom steeds uitzetvoegen voorzien. Deze zijn meestal terug te vinden tegen de muren. Beschik je over een grote oppervlakte dan zal men ook uitzetvoegen voorzien om de X-aantal meter.

 

Toepassingen

De toepassingen met gepolierd beton zijn werkelijk eindeloos! Je kan het niet alleen gebruiken voor vloeren maar ook voor de wanden en zelfs het plafond! Beton wordt ook steeds vaker gebruikt voor het vervaardigen van werkbladen voor de keuken en badkamer. Erg handig voor een strakke look en bovendien een pak goedkoper dan alternatieve materialen zoals Corian, graniet en andere natuurlijke gesteenten.

 

Een terras in beton

Allicht denkt u bij beton niet gelijk aan fraaie afwerking. In de hoofden van de meeste mensen blijft beton toch een ruw, grauw en niet zelden lelijk bouwmateriaal. Niet iets dat u graag aan het licht brengt. Liever kiest u voor een mooie afwerking met tegels of zelfs grind voor uw terras. Nochtans is gepolierd beton bij uitstek geschikt voor een goede terrasafwerking.