Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betonstorten.be
banner image

Betontrap gieten? Vraag hier uw prijs aan!

Steeds vaker kiezen mensen voor een robuuste trap in beton. Niet onterecht want een betonnen trap is relatief goedkoop, maakt geen geluid en kan zowel gepolierd als bekleed worden met diverse materialen zoals hout, steentapijt of natuursteen. Via onderstaand formulier kan je nu ook makkelijk online een prijs aanvragen voor het gieten van een betontrap.

 

De vele voordelen van gegoten trappen

Betontrappen zijn ideaal in een nieuwbouwwoning maar ook bij renovatie en grote publieke gebouwen wordt steeds vaker gekozen voor een gegoten trap. Niet onterecht want beton is een materiaal dat bijzonder sterk is en in tegenstelling tot hout nauwelijks werkt. Bovendien is het ook niet gevoelig aan brand en is het ook makkelijk grote overbruggingen aan te gaan.  

Belangrijke afmetingen

Om zeker te zijn van een ergonomische trap is het belangrijk de aanbevolen ergonomische afmetingen nauw te volgen. Zo wordt het aangeraden de treden niet hoger te maken dan 18 centimeter in particuliere woningen. In openbare gebouwen zoals een school, stadhuis, bibliotheek of ziekenhuis is de maximale hoogte zelfs vastgelegd op 16,5 centimeter. De ideale optrede is dan weer vastgelegd op 24 centimeter. Dit is inclusief een neus van 3 centimeter. Door deze maten nauwkeurig te volgen zal je betontrap makkelijk te belopen zijn en kan je heel wat valpartijen voorkomen. Het zal ook veel minder moeizaam gaan wanneer elke trede perfect dezelfde afmeting heeft. Zeker bij brand of schemer is het belangrijk dat je betontrap natuurlijk aanvoelt zodat je hem ook heel goed kan gebruiken als er geen verlichting aanwezig is.  

Bekleden betontrap

Betontrappen kunnen op heel wat manieren bekleed worden. Wanneer het budget nog beperkt is kiezen heel wat mensen er voor hem zelfs enkele jaren blank te laten. In dat geval doe je er wel goed aan om de hoeken te beschermen zodat ze niet gaan afbreken. Verder kan je er ook voor kiezen de trap meteen te laten polieren. Zo behou je de natuurlijke look van beton en krijg je een glad en egaal oppervlak waar geen stof in kan kruipen. Wens je hem toch persé te bekleden dan is hout een veel gemaakte keuze. Hiervoor kies je best voor een sterke en duurzame houtsoort zoals beuk of eik. Ook tropische hardhoutsoorten zoals Ipé en Padouk kunnen perfect gebruikt worden. Naast hout wordt ook heel vaak gekozen voor natuursteen zoals arduin. Tenslotte kan je hem ook bekleden met vast tapijt. Deze kan je dan naadloos laten aansluiten op je vloer en is erg aangenaam om de betontrap blootvoets te belopen. Een trap in vast tapijt is bovendien ook een erg goedkope oplossing en laat je toe om de bekleding na enkele jaren makkelijk te verwijderen en te vervangen door een modernere variant  

Betontrappen zijn onklopbaar in prijs!

Ben je na al deze informatie nog niet overtuigd van de kwaliteit van betonnen trappen dan zal de prijs dat zeker en vast doen! Trappen in beton zijn gemiddeld 20 procent goedkoper dan hun metalen varianten en tot wel 30 procent goedkoper dan exemplaren in vol massief hout. Om zeker te zijn van de beste kwaliteit aan een uitstekende prijs doe je er dan ook goed aan verschillende betonwerkers met elkaar te vergelijken. Vraag steeds naar enkele eerder gerealiseerde projecten en vraag of je daar eens een kijkje mag gaan nemen. Het is ook altijd aangewezen even met de bouwmeester te spreken zodat je weet of ze hun aan de afspraken gehouden hebben en de prijzen niet onverwachts hebben aangepast. Als je overweegt om betonwerkzaamheden uit te laten voeren, dan ben je bij betonstorten.be op het juiste adres! We beleveren in heel België en werken uitsluitend samen met gerenommeerde partijen zodat de kwaliteit en samenstelling van al uw betontoepassingen verzekerd is.