Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betonstorten.be
banner image

Betonnen afsluiting

Hoewel betonnen afsluitingen vaak geassocieerd worden met een koele of industriële uitstraling, is deze vergelijking niet altijd terecht. Tegenwoordig zijn er heel wat mogelijkheden, waardoor deze afsluiting er zelfs zeer decoratief kan uitzien. In dit artikel ontdek je meer over de mogelijkheden, prijzen en plaatsing van een betonnen afsluiting.

Een beton schutting plaatsen op je domein? Ontvang en vergelijk gratis offertes van experts in de buurt.

 

Waarom een betonnen afsluiting kiezen?

Een afsluiting van beton vereist weinig of geen onderhoud. De betonplaten kunnen na enige tijd wel vuil worden, maar dit kan je eenvoudig oplossen met een hogedrukreiniger. Dit moet maar eens in de zoveel jaar gebeuren.

+ Beton is een oerdegelijk en sterk materiaal met een zeer lange levensduur. De afsluiting is winddicht en kan probleemloos tegen een stootje.

Betonnen afsluitingen bieden je alle privacy. Niemand kan door de afsluiting heen kijken én het materiaal is ook nog eens geluidswerend.

Bovendien is een beton schutting in een heleboel kleuren en afwerkingen (bv. bepaalde decoratieve motieven) te verkrijgen. Ook een combinatie met hout of klimplanten is perfect mogelijk. Zo vind je ongetwijfeld een ontwerp dat naadloos bij jouw tuin of gebouw past!

 

 

Mogelijke uitvoeringen van een beton schutting

UitvoeringPrijs (excl.
plaatsing)
Afsluiting met betonnen palen en platenv.a. €30 per lopende meter
Afsluiting met betonpalen en houten platenv.a. €50 per lopende meter
Betonnen afsluiting met structuurv.a. €80 per lopende meter

 

betonnen afsluiting 1. Betonpalen met betonplaten

Deze uitvoering is de meest traditionele, eenvoudigste en goedkoopste. Indien je niet zoveel belang hecht aan het uitzicht van een afsluiting en het praktische primeert, is dit een zeer goede en budgetvriendelijke keuze. Betonnen palen met sleuven worden stevig in de grond vastgemaakt. Nadien schuift men er horizontale (of eventueel verticale) betonplaten tussen tot op de gewenste hoogte.

De platen hebben een gladde structuur en zijn in verschillende kleuren leverbaar.

Prijs: minimum 30 euro per lopende meter, exclusief plaatsing.

 

beton schutting hout 2. Betonpalen gecombineerd met hout

Een combinatie van beton met een ander materiaal – zoals hout – is eveneens mogelijk. De onderste plaat (het fundament) bestaat dan uit beton, net zoals de betonnen palen. De betonnen onderplaat beschermt de afsluiting tegen vocht uit de grond. Het hout zal zo minder snel gaan rotten en bijgevolg langer meegaan.

Tussen de palen, die gleuven bevatten, worden dan houten schermen geplaatst. De industriële uitstraling van het beton vormt een bijzonder contrast met de zachtere uitstraling van het hout. Qua prijs-kwaliteitverhouding is dit een interessante keuze.

Prijs: minimum 50 euro per lopende meter, exclusief plaatsing. 

 

betonplaten omheining 3. Betonplaten met (hout)structuur

Tot slot kan je ook kiezen voor een betonnen afsluiting met een bepaalde structuur of look. Denk bijvoorbeeld maar aan een betonnen schutting met het uitzicht en de structuur van hout of keien. De populariteit hiervan is de voorbije jaren aanzienlijk gestegen.

Hou je niet van de kille uitstraling van gewone betonplaten? Dan is dit type afsluiting dus een prima alternatief. De platen zelf zijn van beton, waardoor je alle voordelen van beton behoudt. Tegelijkertijd kun je dus ook genieten van de geïmiteerde authentieke uitstraling van bijvoorbeeld steen of hout.

Prijs: minimum 80 euro per lopende meter, exclusief plaatsing. 

 

 

Let op: de prijzen van een betonnen afsluiting kunnen dus behoorlijk variëren naargelang de gekozen uitvoering, de hoogte en de lengte. Wanneer je de omheining laat plaatsen door een vakman komen hier nog extra arbeidskosten bij. Houd hier rekening mee! Aangezien het plaatsen van een betonnen afsluiting geen sinecure is, doe je er toch goed aan een professional in te schakelen. Zo ben je zeker van een mooi, snel en foutloos resultaat.

 

betonplaten houtstructuur

 

Hoeveel kost een betonnen afsluiting?

Het plaatsen van een betonnen afsluiting is geen fluitje van een cent. Beton is immers een erg zwaar materiaal, wat de plaatsing bemoeilijkt. Een betonnen afsluiting moet stevig in de grond verankerd zijn. Allereerst moet het terrein grondig worden opgemeten. Daarna worden eerst de hoekpalen geplaatst.

Kies je voor een klassieke afsluiting, dan zullen de palen met beton in de grond vastgemaakt worden. Het is belangrijk dat deze voldoende diep komen (circa 50 centimeter). Indien je opteert voor een schutting met betonnen onderplaat, doet deze dienst als fundering. Ook hier geldt dat de plaat diep in de grond moet zitten.

Wil je een betonnen afsluiting laten plaatsen door een erkend vakman? Via onze online offerteservice kan je offertes op maat ontvangen van specialisten in jouw regio. Zo kan je gemakkelijk prijzen vergelijken! Deze dienst is volledig gratis en vrijblijvend.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser van afsluitingen en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers