Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Betonstorten.be
banner image

Beton L-profiel

L-profielen in beton zijn prefab betonnen elementen met een L-vorm. Ze staan ook bekend als keerwanden of keermuren. Deze prefab betonprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en afwerkingen. Je kan ze gebruiken als waterkerende betonnen muur, maar ook om bv. je tuin op te hogen of af te bakenen. In dit artikel ontdek je alles over de uitvoeringen, prijzen en toepassingen van beton L-profielen.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Beton L-profiel prijs
Toepassingen L-profielen beton
Beton L-profielen plaatsen
Vraag gratis offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor L-profielen in beton?

Beton L-elementen zijn een vaak voorkomend onderdeel in de betonbouw. Geen toeval, want deze profielen hebben tal van voordelen:

 • Stevig & robuust: L-profielen in beton gaan levenslang mee. Ze zijn ongevoelig voor weersomstandigheden en gaan niet rotten of verweren. Bovendien zijn ze door hun specifieke design goed bestand tegen hoge druk.
 • Onderhoudsvrij: beton L-profielen hebben geen onderhoud nodig.
 • Veelzijdig: betonnen L-profielen kan je creatief inzetten voor allerlei toepassingen (bv. als bloembak of verankering voor buitentrappen). Daarnaast zijn ze ook eenvoudig combineerbaar met andere elementen in hout, riet, steen, …
 • Stoer uitzicht: beton heeft een neutrale kleur en ziet er stoer uit. Ideaal om in eender welk soort exterieur te gebruiken.

LET OP: L-elementen in beton kunnen erg zwaar zijn. Tijdens de plaatsing van betonnen L-elementen zijn dan ook de nodige voorzorgsmaatregelen nodig. Je doet daarom best een beroep op een gespecialiseerde vakman actief in je buurt. Ontvang gratis offertes via onze offerteservice.

beton L-profiel

 

Uitvoeringen betonnen L-profielen

L-profielen in beton zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Je kan verschillende keuzes maken op vlak van:

 

1) Afmetingen

L-profielen in beton zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, diktes & breedtes. Hoogtes kunnen variëren van 40 cm tot 5 m of zelfs 6 m. De diepte en breedte van de voet verandert evenredig mee met de andere afmetingen. Die voet is namelijk cruciaal om de stabiliteit van het betonelement te verzekeren. Hoe dieper deze is verankerd, hoe steviger het bouwwerk.

 

2) Kleur

Deze betonnen elementen zijn over het algemeen beschikbaar in grijs, antraciet of zwart. Ben je het kleur beu? Of vind je dat grijs toch niet bij jouw tuin past? Dan kan je de betonnen keerwand ook overschilderen met een aangepaste betonverf.

 

3) Hoekprofielen & koppelverbindingen

Als je keerwanden wenst of je zelfontworpen bloembakken in een hoek moet afwerken, zijn hoekprofielen handig en eenvoudig in gebruik. Ook zijn er verschillende mogelijkheden qua koppelverbindingen. Zo bestaan er elementen die je moet verlijmen of een tand-groefsysteem waarbij de profielen in elkaar klikken. Sommige betonleveranciers bieden aangepaste verbindingsstukken aan en andere niet. Je kan ook zelf hoekprofielen maken door de L-elementen schuin bij te schaven.

 

4) Afwerking

De rug van de beton L-profielen kan je laten bewerken voor een specifieke look. Zo kan je kiezen tussen een gebezemde, gepolijste, gerolde, … afwerking of voor een uitgewassen deklaag. Die afwerking bepaalt mee het finale uitzicht van je tuin.

 

Laat je adviseren door een betonspecialist

Van plan om betonnen keerwanden te plaatsen, je tuin op te hogen, …? Een betonspecialist informeert je graag over de verschillende mogelijkheden van beton L-profielen voor jouw project. Zo ben je zeker van betonnen L-elementen met de juiste afmetingen, afwerking, kleur, … Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Beton L-profiel prijs

De prijs voor betonnen L-profielen hangt vooral af van de afmetingen. Heb je meerdere betonnen keerwanden nodig? Dan zal de prijs per L-profiel ook lager liggen. Gemiddeld mag je rekenen op de volgende prijzen voor L-profielen in beton:

 • Beton L-profiel van 30x40x40: gemiddeld € 15 per stuk (incl. btw)
 • Beton L-profiel van 40x40x80: gemiddeld € 100 per stuk (incl. btw)
 • Beton L-profiel van 100x100x60: gemiddeld € 60 per stuk (incl. btw)
 • Beton L-profiel van 200x200x103: gemiddeld € 260 per stuk (incl. btw)
 • Beton L-profiel van 300x200x150: gemiddeld € 450 per stuk (incl. btw)

TIP: de prijzen voor de betonnen L-elementen zelf en de plaatsingskosten kunnen verschillen van betonspecialist tot betonspecialist. Wil je gericht prijzen, maar ook uitvoeringen, adviezen, werkwijzen, … vergelijken? Vraag dan zeker gratis offertes aan bij 2 à 3 betonspecialisten actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

Beton L-profielen

 

Toepassingen met beton L-profielen

L-profielen in beton komen vaak voor als keerwanden, maar de toepassingen van deze betonnen elementen zijn veel breder. Enkele mogelijkheden op een rij:

 • Keerwanden: dit zijn massieve betonnen muren met een grond- of waterkerende functie. Het is een veelvoorkomend onderdeel in de betonbouw.
 • Ophogingen van de tuin: met behulp van deze prefab elementen kan je de tuin ophogen en zo aantrekkelijker maken. Als je bv. een steil hellende tuin hebt, kan je die met L-elementen afvlakken.
 • Decoratieve elementen: je kan betonnen L-elementen gebruiken voor de verankering van traptreden, bloembakken, zandbakken, vijvers, moderne fonteinen, …
 • Afbakening in de vorm van borders: bijvoorbeeld bij parkeerplaatsen, rondom voortuinen, bescherming van bloemperkjes, …

 

Beton L-profielen plaatsen

Kleine beton L-profielen kan je eventueel zelf plaatsen, maar bij grotere L-elementen is het een ander verhaal. Vanwege hun gewicht is het plaatsen van beton L-profielen een klus die je beter overlaat aan een betonspecialist. Zo ben je zeker van…

 • Gespecialiseerde machines: voor het verplaatsen van grotere L-elementen in beton is een speciale kraan nodig. Daarnaast beschikt een betonspecialist ook over een graafmachine om de ondergrond uit te graven indien nodig.
 • Juiste voorbereiding ondergrond: een betonspecialist gaat zorgvuldig de staat van de ondergrond na. Om voldoende draagkracht te garanderen, is het bv. nodig om die ondergrond af te vlakken.
 • Goede afwatering: een vakman zorgt ook voor een goede afwatering. Een te natte ondergrond kan namelijk leiden tot het verzakken of verschuiven van de L-profielen in beton.
 • Stabiele constructie: voor een stevige en stabiele constructie graaft een betonspecialist de voet van de betonnen L-elementen in met grond, zand, grind, …

 

Vertrouw op het vakmanschap van een betonspecialist

Wil je je beton L-profielen plaatsen volgens de regels van de kunst? Dan werk je best samen met een ervaren betonspecialist. Naast een correcte plaatsing gaan de werken ook vlot, waardoor de arbeidskosten beperkt blijven. Bovendien beschikt zo’n vakman over alle noodzakelijke machines. Je moet die dus niet zelf gaan huren.

Vakman nodig? Je kan gratis offertes aanvragen bij betonspecialisten actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van max. 3 vakmannen actief in je buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen